vrijdag, september 22

meer nieuws

18 september
De dag na onze field trip was een nationale feestdag en hadden we dus een dagje vrij en zijn we met een aantal buitenlandse studenten naar Umeda geweest( zo'n 15 minuutjes met de trein). In Umeda zijn er ongelooflijk grote winkels en de grootste winkel is een reusachtige American-style shopping mall met 7 verdiepen waar zelfs een reuzenrad is opgebouwd. In de hal hangen er 2 (rode ?!) gigantische potvissen op. Het is er een paradijs om te shoppen, maar toch wel een beetje duur. Bovendien was het een nationale feestdag en ik denk dat ik nog nooit zoveel mensen samen heb gezien in een winkel. Stijlvol zijn in Japan is wel een must. Zo goed als alle meisjes lopen er volgens de laatste trends bij en hechten heel veel belang aan hun "appearance". We keerden redelijk vroeg terug omdat we de volgende dag een placement test hadden om ons niveau voor de Japanse lessen te bepalen. Van dat leren is echter niets gekomen omdat we ten eerste veel te moe waren en ten tweede veel te lui.

19 september
De volgende dag hadden we dus een klein examen dat bestond uit een luistertest en een schriftelijke proef opgedeeld in niveaus van moeilijkheid. Na de test in de namiddag volgde er dan een interview waarin ze je level meedeelden. Ik zit samen met Ruben, Hilde en Roos in niveau 4 dat nog eens opgedeeld is in een A en een B ( ik zit samen met Ruben in B). 4 is het hoogste niveau en we waren vrij euforisch om het met een understatement te zeggen. We zijn schriftelijk dan misschien wel vrij goed, maar mondeling is wel van een ander niveau als dat van de Taiwanezen, Chinezen of Koreanen.

20 september
Woensdag hadden we een officiele welcome party van Kandai. Dit hield eigenlijk gewoon een korte voorstelling van de nieuwe buitenlandse studenten en een lekker duur etentje in. In totaal zijn er 42 nieuwe buitenlandse studenten bijgekomen dit semester wat veel meer is als de vorige jaren (uit Taiwan, China, Korea, Thailand, VS, Belgie (6), Zwitserland (1), Frankrijk (1), Engeland (3), Hawai (1).) Het was heel lekker eten, gezond ook maar vooral heel duur. (op de kosten van de univ natuurlijk!!)

21 september
Gisteren begonnen de lessen dan uiteindelijk. Ik heb gekozen om buiten Japans de vakken Japanse literatuur, Japanse cultuur (met als extra op dinsdagmiddag cursus theeceremonie), Zelfstudie Populaire Cultuur en Japanse recht te volgen. Het lijkt me allemaal wel interessant en het is goed te doen want in totaal zijn het maar zo'n 11 uurtjes les. Ook heb ik besloten om in 2 clubs te gaan (waarschijnlijk, maar nog niet zeker): Japanse dans en een hikingclub die wat vanalles doet zoals bergwandelen, raften, paragliden, duiken, speleologie, fietsen enz... dat zal wel een beetje geld kosten, maar het is een goede manier om Japan te verkennen en bovendien zijn dergelijke dingen goedkoper in groep (en moet je niet alles zelf plannen).

Ik heb nog zoveel meer te vertellen, maar dat zal voor een volgende keer zijn!!
laten jullie ook iets van jullie horen?

Posted by tummyfish at 08:49 7 comments

7 Comments:

At 3:04 p.m., Anonymous Anoniem said...

Aha, populaire cultuur ;-) Blog je wat die zelfstudie zo allemaal inhoudt?

 
At 8:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

haha theeceremonie :p één woord. prachtig. En hiking .. good luck with that é ;) Zullen schone fotokes worden op uwe blog dan... En dan nog hoogste lvl zonder leren? proper :D seh waar probeert ge die fotokes te uploaden? op blogger zelf? probeer anders is photobucket ofzo.

groetjes,
Vincent :)

 
At 11:27 p.m., Blogger spp said...

thanks om men adres aan te passen :p
Ben blij dat je het daar naar je zin hebt ^^
hoop dat het bij mij ook zo zal meevallen.
groeten aan iedereen daar

 
At 1:10 a.m., Blogger Wim said...

tziet er daar plezant uit :p
ik kan zelf al ni wachte tot ik er ben, dan zallek zeker es langst komen.

groetjes aan alle andere kandai-gangers daar.

 
At 5:00 a.m., Blogger tummyfish said...

danku voor jullie leuke reacties en ik zal zeker posten wat de lessen theeceremonie en populaire cultuur juist inhouden. tot snel!!

 
At 9:43 a.m., Blogger Jipo said...

Die extra lessen (buiten de taalvakken) die zijn in`t Japans? Zoja, hoe valt da mee, is da zowa te begrijpen?

Verder nog veel plezier daar en ik zoek jullie allen daar zeker eens te komen bezoeken (mogelijk samen met Wim) as`t is verlof is =)

 
At 12:27 p.m., Blogger tummyfish said...

Die extra vakken zijn allemaal in het Engels dus dat is gemakkelijk te begrijpen, alhoewel!! Er is een Japanner die Japans recht in het Engels geeft en soms duurt het toch vrij lang voor hij gezegd krijgt wat hij wilt dat ik het nog liever in het Japans zou willen horen met momenten!!

 

Een reactie posten

<< Home