maandag, oktober 9

schrijnen, tempels en wandelen

Het was weer een druk weekend...

zaterdag 7 oktober
Vrijdag werd ons op het centrum voor internationale affaires gevraagd om zaterdagmorgend een kijkje te gaan nemen bij het Imamiya Ebisu-schrijn. Daar wordt van 9 tot 11 januari het Toka Ebisu festival gehouden. Gedurende deze 3 dagen komen er zo'n miljoen bezoekers over de vloer die zich richten tot de god van de handel en rijkdom, Ebisu. Veertig Lucky Girls of fukumusume verkopen geluksbrengers die aan bamboetakjes gehangen worden en elke klant kiest zijn eigen lucky girl uit.
Ons werd gevraagd of we ook dergelijke meisjes wilden worden op het festival. Het is een hele eer om dit te mogen doen aangezien de meisjes normaal gezien uit een 4000-tal geinteresseerden worden geselecteerd. Pas op als we willen deelnemen moeten ook wij een speech van 1 minuut voorbereiden waarin we uitleggen waarom we zouden willen deelnemen, maar ze zoeken ongeveer vijf buitenlandse meisjes en we waren maar met 4 geïnteresseerden (Roos, Tinne, Hilde en ik)... Ik hoop dat we erbij zullen zijn!! Als kers op de taart zouden we na het festival de kimono die we moeten dragen mee naar huis krijgen. Duimen jullie voor ons?


fukumusume / de priester en wij aan het imamiya-ebisu schrijn

Zaterdagmorgend nam Masami Takahashi van het centrum voor internationale affaires ons dus mee naar het schrijn waar we ontvangen werden door de priester ter plaatse. Hij vertelde ons in het kort over het festival, wat de meisjes zoal moeten doen en wat de procedure is om geselecteerd te worden. We kregen ook foto's te zien en konden even het schrijn gaan bezoeken. Na afloop kregen we zelfs enkele souveniertjes mee naar huis.

We bezochten ook nog de Shitennouji-tempel ( 四天王寺)vlak in de buurt. Letterlijk betekent het de tempel van de vier hemelse koningen. Prins Shotoku Taishi vocht in de 6de eeuw voor de adoptatie van het boeddhisme in Japan. Er wordt gezegd dat hij daarin slaagde door tot de vier hemelse koningen, de soldaten van Boeddha, te bidden. In 593 liet hij deze tempel neerzetten als eerste officieel geregistreerde Boeddhistische tempel van Japan.


shitennoji / hilde en ik

Smiddags trokken we naar Umeda om daar een hapje te eten en nog even rond te lopen. Masami trakteerde ons op een heerlijke maaltijd. Nadien gingen we nog op zoek naar een manga die we konden lezen voor ons project voor de lessen van manga. Ik was al een tijdje op zoek naar de manga van Osamu Tezuka waar Disney's The Lion King op gebaseerd is en gisteren heb ik die dus eindelijk gevondenen, yay!! Ruben kocht een nintendo DS met een spelletje om je kanji mee te oefenen.

Om 6 uur zijn Ruben, Roos en ik nog iets gaan drinken met een Japanner Youhei en een klasgenoot van hem, Ryou. Het heeft niet zo lang geduurd want we waren allemaal veel te moe. Het was dus hoog tijd om te gaan slapen...

zondag 8 oktober
Gisteren trokken we (Ruben, Hilde en ik) naar Kyoto. Eerst wandelden we van het station tot aan de beroemde Ginkakuji-tempel, een uurtje goed doorstappen. Aangekomen bezochten we natuurlijk de zen-tempel die op zichzelf niet echt heel impressionant is, maar de omliggende tuin is prachtig en voelt heel spiritueel aan.


ik / ginkakuji

Na de tempel bezocht te hebben, begonnen we aan onze eerste hike in Japan. Het was even afzien om de top te beklimmen van de Daimonji-berg, die zijn naam leende aan een festival dat op de heilige berg gehouden wordt, maar het prachtige uitzicht op 500 meter hoogte op Kyoto heeft zeker geloond. Ook het opeten van onze heerlijke Japanse obentou of lunch was gezellig in de bergjes maar wel wat te koud naar onze zin. Tijdens de daling kwamen we nog enkele tempels en schrijnen tegen waaronder een klein schrijntje vlak naast een natuurlijk watervalletje waar monikken zich naakt douchen onder het koude water.


hilde, ik en onze obentou / uitzicht over Kyoto

Terug in de stad deden we nog de gekende Filosofenwandeling en dan was het terugkeren naar het station wat weer een eindje flink doorstappen was. Kyoto is een bijzondere stad waar ik zeker nog een aantal keer naar zal terugkeren. Elke keer ontdek je immers nieuwe tempels en schrijnen verborgen in smalle kleine straatjes.
In totaal hebben we toch een dikke 15 kilometer afgestapt en waren we bekaf. Terug thuis hebben we ons voor de eerste keer in een maand schuldig gemaakt aan een lekker ongezonde, westerse maaltijd McDonalds. Smaakte dat heerlijk seg...

Ik heb zelden zo goed geslapen.

groetjes

Hoe waren de verkiezingen in Belgenland?

Posted by tummyfish at 08:07 3 comments

3 Comments:

At 3:47 p.m., Anonymous Anoniem said...

amaai ik duim zeker voor julie é :) duimduim. grappig fotoke ook van jullie 2 op de berg in zo gele regenjaskes :D ik zit hier nu in de bib van de KUL trouwens :o krijg echt een harry potter gevoel lol.

 
At 11:20 p.m., Anonymous Anoniem said...

Gelukzak!


Jij hebt je ogen echt de kost gegeven met al dat mos! Hopelijk heb je er ook even van geprofiteerd om je tastzin te trakteren op een paar tuimelbewegingen op het zalige, zachte mostapijt! Btw, dat pakje met inhoud uit Kyouto, dat is toch geen mos, hé? Kun je ginder aan tuiniers vragen of er mosspoor te koop is? Zou geweldig aardig van jou zijn!

Dikke kus en een scheet!

 
At 9:06 a.m., Anonymous Anoniem said...

Daag,

een snelle mail voor het ochtendwerk begint. Ge schijnt U ginds zeer goed te voelen, wat me plezier doet. Veel groetjes van Yuki en mezelf,

erwin

 

Een reactie posten

<< Home